facebook twitter linkedin google plus behance instagram youtube vimeo logo-edx
Skip to main content

Διοίκηση Για Επιχειρηματίες

dibs

About This Course

Καλώς ήρθατε στο μάθημα Διαχείριση για Επιχειρηματίες!
Το μάθημα αυτό έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους επιχειρηματίες τα εργαλεία και τις γνώσεις που απαιτούνται για την επιτυχή έναρξη και διαχείριση των επιχειρήσεών τους στον σημερινό ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κόσμο. Μέσω αυτού του μαθήματος, θα ασχοληθούμε με κρίσιμα και επίκαιρα θέματα θεμελιώδη για κάθε επιχειρηματία.
Το ταξίδι μας θα περάσει από το πώς να ενσωματώσουμε βιώσιμες πρακτικές μέχρι το πώς να δημιουργήσουμε ένα σταθερό επιχειρηματικό σχέδιο. Σε αυτό το ταξίδι, θα κάνουμε διάφορες στάσεις- την πρώτη με τη μεθοδολογία Lean Startup για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους σας και να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας- θα συλλέξουμε πληροφορίες με ανάλυση αγοράς για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε την αγορά και να σχεδιάσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ- θα σταματήσουμε επίσης για να ανεφοδιαστείτε με πληροφορίες σχετικά με τη χρηματοδότηση και, στην πορεία, θα ανακαλύψετε πώς να ηγηθείτε, να παρακινήσετε και να διαχειριστείτε την ομάδα σας για να μεγιστοποιήσετε την παραγωγικότητά της.
Όπως θα διαπιστώσετε, έχουμε σχεδιάσει αυτό το μάθημα για να σας ενδυναμώσουμε με πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα στο επιχειρηματικό σας σχέδιο- θα σας παράσχει μια σταθερή βάση για να επιτύχετε τον σκοπό σας ως επιχειρηματίας.
Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα σας συνοδεύσουμε σε αυτό το ταξίδι προς την επιτυχία!

Στο τέλος αυτού του μαθήματος, ο συμμετέχων θα:
- Θα κατανοήσει τη σημασία της βιωσιμότητας, θα γνωρίζει πώς να ενσωματώνει πράσινες πρακτικές και θα αναπτύσσει στρατηγικές για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
- Θα κατανοήσει τις αρχές της Lean Startup, θα επικυρώσει τις επιχειρηματικές ιδέες και θα προσαρμόσει τα προϊόντα στις ανάγκες των πελατών.
- Θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί ανάλυση της αγοράς, να εντοπίζει ευκαιρίες και απειλές και να κατανοεί τις ανάγκες των πελατών.
- θα γνωρίζουν πώς να επικυρώνουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου.
- θα είναι σε θέση να αναπτύσσουν στρατηγικές μάρκετινγκ, να κατανοούν τα διάφορα κανάλια και να μετρούν την απόδοση.
- θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται τις ταμειακές ροές, να καταρτίζει προϋπολογισμό και να διατηρεί την οικονομική υγεία.
- Θα γνωρίζει τις επιλογές χρηματοδότησης, θα κατανοεί τον τρόπο απόκτησής τους και θα ξέρει πώς να παρουσιάζει προτάσεις σε επενδυτές.
- Θα έχει αναπτύξει ηγετικές ικανότητες, θα γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται ομάδες και θα κατανοεί τη σημασία της εταιρικής κουλτούρας.
- Θα είναι σε θέση να αναπτύσσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο.

Requirements

Κανένα

Course Staff

Paula Luise Goltzsche

Η Paula Luise Goltzsche εργάζεται στη Μονάδα Μετανάστευσης της CESIE εδώ και πέντε χρόνια ως υπεύθυνη έργων, ερευνήτρια και εκπαιδεύτρια. Στους τομείς εξειδίκευσης της όσον αφορά τη μετανάστευση περιλαμβάνονται η οικονομική ένταξη των μεταναστών στην αγορά εργασίας, η επιχειρηματικότητα και η προώθηση της ανάπτυξης ψηφιακών και εγκάρσιων δεξιοτήτων. Παράλληλα, έχει εμπειρία στην κατάρτιση επαγγελματιών που εργάζονται με μετανάστες υποστηρίζοντάς τους στην αύξηση των διαπολιτισμικών τους δεξιοτήτων.

Giulia De Santis

Η Giulia De Santis είναι μια 27χρονη νεαρή γυναίκα που εργάζεται στο CESIE ως υπεύθυνη έργων, οι τομείς έρευνας και υλοποίησης δραστηριοτήτων της οποίας επικεντρώνονται στη μετανάστευση και τη νεολαία. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Roma Tre στη διαπολιτισμική επικοινωνία με έμφαση στον αραβοϊσλαμικό κόσμο και από το Università degli Studi Internazionali di Roma στις πολιτικές επιστήμες και στις μελέτες κατά της ριζοσπαστικοποίησης.

Universidad Loyola Andalucía

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Loyola Andalucía αποτελείται από τους Rafael Araque Padilla, Jesús Duarte Merelo, Fuensanta Galán Herrero και María José Montero Simó, καθηγητές στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Εργάζονται στους τομείς του κοινωνικού μάρκετινγκ, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Με ένα ευρύ υπόβαθρο στη διδασκαλία και την έρευνα, οι εν λόγω καθηγητές ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτού του εξειδικευμένου μαθήματος για επιχειρηματίες. Η συνεργατική τους προσέγγιση αντικατοπτρίζει μια βαθιά κατανόηση των προκλήσεων και των ευκαιριών του σημερινού επιχειρηματικού κόσμου.

Maria Alexandropoulou

Ονομάζομαι Μαρία Αλεξανδροπούλου, είμαι κοινωνιολόγος και κατά τη διάρκεια των σπουδών μου απέκτησα γερές βάσεις στις τεχνικές κοινωνικής έρευνας και στις μεθόδους ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων. Από τον Σεπτέμβριο του 2022 εργάζομαι στη Symplexis ως υπεύθυνη έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων και της σχολικής εκπαίδευσης.  Οι τομείς της έρευνας και της υλοποίησης των δραστηριοτήτων μου επικεντρώνονται στην κοινωνική και οικονομική ένταξη των μεταναστών, την ενδυνάμωση των γυναικών και την ανάπτυξη των παιδιών.

Tana Haidar

Η Tana είναι Διαχειρίστρια Έργων με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα. Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η Tana έχει ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό με τον τομέα της Πληροφορικής και του προγραμματισμού σε νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες, όπου τέτοιες ενότητες είναι πολύ σημαντικές σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς.

Luis Aranda

Ο Luis είναι επαγγελματίας με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη διεθνή επιχειρηματικότητα. Έχει εργαστεί για πολυεθνικές εταιρείες στην Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Βραζιλία και την Ελβετία. Σπούδασε Επιχειρηματικές Σπουδές και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διαχείριση Έργων από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Σήμερα δραστηριοποιείται στην προώθηση της επιχειρηματικότητας μεταξύ ευάλωτων ομάδων και νέων σε τοπικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Paula Pain Alba

Η Paula Pain είναι μια αφοσιωμένη Διευθύντρια Επικοινωνίας στην I&F Education στην Ιρλανδία, η οποία διαθέτει ιστορικό στη διαμόρφωση και εφαρμογή στρατηγικών επικοινωνίας. Με υπόβαθρο στην Επικοινωνία και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Στρατηγική Επικοινωνία και Καινοτομία, η Paula ειδικεύεται στην ανάπτυξη συναρπαστικού και πειστικού περιεχομένου προσαρμοσμένου ώστε να βρίσκει απήχηση σε διαφορετικά κοινά-στόχους σε διάφορα κανάλια.

Frequently Asked Questions

What web browser should I use?

The Open edX platform works best with current versions of Chrome, Edge, Firefox, Internet Explorer, or Safari.

  1. Course Number

    DS03
  2. Classes Start

Enroll